advertentie
  • 112
  • Vlaardingen
  • dossier loodgieter

Familie Vlaardingse loodgieter na nieuwe explosieven: 'Het is alsof we in een speelfilm zitten'

Ondanks het overlijden van loodgieter Ron van Uffelen is er in de nacht van dinsdag op woensdag een nieuwe aanslag gepleegd aan de Gretha Hofstralaan. De vader van de vrouw van de Vlaardingse loodgieter noemt het 'respectloos' wat de familie overkomt. Dat zei hij woensdagochtend tegen Rijnmond.

redactie

door redactie

woensdag 14 augustus 2024 09:07

"Het is net alsof we in een speelfilm zitten", vertelde de vader aan een verslaggever van Rijnmond. "Er komt geen einde aan. Maar we blijven overeind." Hij sprak met Rijnmond toen hij wegging bij de woning op de Gretha Hofstralaan. Kort daarna stapte de man een auto in, weg van de woning waar woensdag in de vroege ochtend brandbare voorwerpen werden neergelegd.

Politieonderzoek

De vrouw van Van Uffelen en hun kinderen zijn woensdagochtend opgevangen door buren. Zelf willen zij niet met de media praten. Ook buren zijn terughoudend. De politie deed woensdagochtend onderzoek bij de woning, en nam de voorwerpen die gebrand hebben mee. Mogelijk gaat het om zwaar vuurwerk, maar dat kan de politie nog niet bevestigen.

In de Gretha Hofstralaan was een monteur bezig met de camera's die in de straat hangen. Volgens een verslaggever werd er wat geschroefd aan de camera's, waarna de monteur vervolgens weer wegging. Waarom dat precies gebeurde, is niet duidelijk.

'In rust de uitvaart voorbereiden'

De advocaat van Van Uffelen, Richard Korver, wil extra beveiliging voor de familie. In een verklaring schrijft hij: "De familie van de onlangs overleden loodgieter uit Vlaardingen vraagt de autoriteiten om hen heen te gaan staan. Maandenlang durend onderzoek heeft geen enkele indicatie opgeleverd dat de loodgieter of zijn familie zelf betrokken zou zijn bij enige vorm van criminaliteit. De familie van de op 12 augustus overleden loodgieter wil niets liever dan in rust de uitvaart voorbereiden en een aanvang maken met rouw."

Mensen zo onder vuur, behoren te worden beschermd

Advocaat Korver hoopt dat er niet nog meer incidenten gaan plaatsvinden: "In een democratische rechtsstaat hoort het niet zo te zijn dat je door het herhaald laten afgaan van vuurwerk mensen hun eigen woning uit krijgt. Mensen die zo onder vuur liggen behoren te worden beschermd.”

Korver vervolgt: “De familie spreekt de hoop uit dat de weduwe en haar twee kinderen verder gevrijwaard worden van nog meer incidenten en is dankbaar dat buren/buurtbewoners scherp zijn en de autoriteiten hebben verwittigd waardoor vandaag ook aanhoudingen hebben kunnen plaatsvinden. Tot slot dankt zij de politie en het Openbaar Ministerie voor de inspanningen om een ieder die met deze incidenten te maken heeft te vervolgen."

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.