advertentie
  • 112
  • Vlaardingen
  • dossier loodgieter

Weduwe en kinderen mogen in woning blijven na aanslagpoging, beveiliging opgeschaald

De woning van de familie Van Uffelen aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen wordt niet gesloten. Wel wordt de beveiliging opgeschaald. Dat laat de gemeente Vlaardingen weten in een reactie op de nieuwe aanslagpoging van woensdagochtend vroeg.

De kamer van de burgemeester in het stadhuis in Vlaardingen zit potdicht, de gemeente wil niet reageren op camera
De kamer van de burgemeester in het stadhuis in Vlaardingen zit potdicht, de gemeente wil niet reageren op camera
Tjerk van der Ende

door Tjerk van der Ende

woensdag 14 augustus 2024 13:47

Woensdagochtend werden brandbare voorwerpen aangetroffen bij de woning van de afgelopen maandag overleden loodgieter Ron van Uffelen. De politie heeft twee verdachten aangehouden op de A4.

‘Familie heeft rust nodig’

De gemeente wil niet voor de camera reageren, maar geeft wel een schriftelijke reactie bij monde van locoburgemeester Bart Bikkers. “Het is verschrikkelijk dat dit juist nu weer is gebeurd. In een tijd waarin de familie rust nodig heeft om te kunnen rouwen en afscheid te nemen. Ik leef mee met alle betrokkenen.”

Bikkers heeft na raadpleging van de politie en het Openbaar Ministerie besloten om de woning niet te sluiten. “Op dit moment is het voor de rust van het gezin belangrijk in hun vertrouwde omgeving te kunnen blijven”, zegt hij. De gemeente heeft naar eigen zeggen, voornamelijk via de advocaat, goed contact met de familie Van Uffelen.

Burgemeester Wijbenga is nog met vakantie, maar heeft wel deelgenomen aan het overleg wat er woensdag aan het begin van de middag heeft plaatsgevonden met politie en Openbaar Ministerie. Wijbenga breekt zijn vakantie niet af voor de situatie rondom de familie Van Uffelen.

Beveiliging

Het pand werd na een reeks aanslagen al langere tijd intensief in de gaten gehouden door de politie, onder meer met een mobiele beveiligingscamera in de directe omgeving. “De beveiliging wordt wel opgeschaald en het lopende onderzoek gaat onverminderd door”, vervolgt Bikkers. “Ik roep iedereen op om de privacy van de familie te respecteren en hen de rust te gunnen die zo hard nodig is.”

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de extra beveiliging in principe twee weken zal blijven. “Daarna wordt gekeken wat er nodig is.”