advertentie
  • Vlaardingen
  • dossier loodgieter

Politie doet onderzoek naar doodsoorzaak loodgieter: 'Misdrijf uitgesloten'

De politie heeft meer details naar buiten gebracht over de ontwikkelingen rondom de familie Van Uffelen. Maandag overleed de Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen. De politie laat weten een misdrijf uit te sluiten, maar doet wel extra onderzoek naar de doodsoorzaak.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

woensdag 14 augustus 2024 15:46

Binnen de Vlaardingse samenleving zijn er veel vragen over de specifieke doodsoorzaak van de loodgieter. Het zou gaan om een hartstilstand. “Daar wordt onderzoek naar gedaan. We sluiten een misdrijf in ieder geval uit", zegt politiewoordvoerder Wessel Stolle.

Jongen van 16 en man van 33

Daarnaast heeft de politie meer details naar buiten gebracht over de twee aangehouden verdachten van de aanslagpoging woensdagmorgen bij het huis van Van Uffelen. Het gaat om een jongen van 16 en een man van 33 jaar. De 16-jarige verdachte komt uit Amsterdam, de 33-jarige man uit Almere. Kort na de poging werden zij aangehouden op de A4 ter hoogte van Leiden.

“Het onderzoek loopt nog”, zegt Stolle. ”We houden rekening met verschillende scenario’s, maar we zijn er nog niet. De laatste explosie wordt meegenomen in het onderzoek dat al loopt naar de voorgaande aanslagen.”

Daarbij zegt de woordvoerder dat er meerdere uitvoerders aangehouden zijn, maar juist op zoek is naar de opdrachtgevers. De politie is op zoek naar tips. De beloning die door het OM werd uitgereikt, van vijftigduizend euro, is nog steeds beschikbaar.

Ondanks het overlijden van de loodgieter, afgelopen maandag, is de reeks aanslagen niet afgelopen. “We snappen de vraag over wie nu het slachtoffer is, maar daar weten we nog niets over.” De beveiliging rondom de woning wordt opgeschroefd, meldt Stolle. “Denk daarbij aan extra beveiliging in de straat.”