advertentie
  • Vlaardingen
  • dossier loodgieter

Vlaardingen snakt naar duidelijkheid: waarom is Van Uffelen zelfs na dood doelwit?

De Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen is sinds maandag het gesprek van de dag in Vlaardingen. Alsof het allemaal nog niet erg genoeg was, werd zijn huis in de nacht van dinsdag op woensdag opnieuw getroffen door een aanslagpoging. De stad reageert geschokt en hoopt op antwoorden.

Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

woensdag 14 augustus 2024 16:50

 “Ik vind het heel verdrietig dat de wereld zo in elkaar zit en dat ze zo moeilijk te pakken zijn. Mijn verdriet is erg groot,” zegt een bewoner bezorgd. “Wij vinden het raadselachtig. Waarom gaat het door terwijl hij overleden is?” vraagt een vrouw zich af, verwijzend naar de aanslagpoging in de nacht van dinsdag op woensdag.

De roep om antwoorden is groot in het Vlaardingse.  “Je weet niet wat er gebeurd is. De achtergronden hoor je niet.” “Ik wil weten wat hierachter zit,” zegt een ander. “Het wordt tijd dat ze ons eindelijk eens vertellen hoe het zit,” zegt een man die liever niet op camera wil reageren.

Maar of de antwoorden ooit boven tafel zullen komen, is nog maar de vraag. “Ik denk het niet,” zegt een Vlaardingse bedenkelijk.