advertentie
  • 112
  • Vlaardingen
  • dossier loodgieter

Advocaat familie loodgieter: ‘Autoriteiten moeten de beveiliging bloody serious nemen’

“Als iemand het lef heeft om binnen 48 uur na het overlijden van Ron dit te doen bij de woning van een rouwende weduwe met twee kinderen, dan is iedere vorm van fatsoen verdwenen.” De nabestaanden van de Vlaardingse loodgieter zijn volgens advocaat Richard Korver in shock.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

woensdag 14 augustus 2024 17:35

Volgens de advocaat is de familie nog niet eens bijgekomen van het overlijden van de 45-jarige loodgieter, zegt hij tegen de NOS. Binnen 48 uur na het overlijden van de Vlaardinger had de familie wéér te maken met een aanslagpoging op de woning.

“De familie heeft de oproep gedaan om hen te beveiligen”, vertelt Korver. “Mijn cliënten vinden eigenlijk dat de gemeente en de burgemeester veel stelliger om hen heen moeten gaan staan. De beveiliging voor de woning heeft in het verleden al bewezen effectief te zijn.” Politie en gemeente hebben woensdagmiddag bevestigd dat de beveiliging gaat worden aangescherpt.

Nog altijd is niet bekend wie er achter de reeks aanslagen zit. “De familie wil bezig gaan met het regelen van de uitvaart. In plaats van dat zij zich daar op kunnen focussen moeten zij alert zijn op dit soort incidenten. Daarom ook mijn vraag aan de autoriteiten om die beveiliging bloody serious te nemen.”