advertentie
  • sport en bewegen
  • Schiedam

Leeg voetbalveldje: geen stormloop bij toernooitjes van Schiedam Beweegt in vakantietijd

Op meerdere dagen in de week organiseert Schiedam Beweegt vrije voetbaltoernooitjes waar kinderen zonder inschrijving kunnen meedoen. Zo ook op het voetbalveldje in de Woudhoek, waar de opkomst woensdag 14 augustus behoorlijk tegenvalt. “Het is altijd afwachten hoeveel kinderen erop afkomen, maar we proberen er het beste van te maken,” aldus Muhammed Sonmez, voetbaltrainer bij Schiedam Beweegt.

Julian Jansen

door Julian Jansen

woensdag 14 augustus 2024 19:08

Op het veldje in de Woudhoek komen slechts twee kinderen opdraven. En dat terwijl Sonmez en Schiedam Beweegt het voetballen juist zo laagdrempelig mogelijk willenhouden door er geen inschrijving aan te verbinden.

De harde conclusie is dat het veldje van Woudhoek deze woensdag niet wordt platgelopen door de kinderen. Voor Sonmez is er een duidelijke reden: “Het is vakantie. Als de scholen open zijn, dan komen de kinderen rechtstreeks vanuit school hier naartoe. Dat trekt veel meer kinderen.”

Loopt beter in Oost

Schiedam Beweegt organiseert ook op andere pleintjes en veldjes vrije voetbaltoernooitjes. Zo staan ze op dinsdag vaak op het veldje in Schiedam-Oost: het Stoompje. “Daar kwamen deze week meer kinderen. We hadden vier teams van vijf spelers. Wie het meeste won, verdiende de medailles en de beker,” vertelt de voetbaltrainer.

Iedere dinsdag staat Schiedam Beweegt op het Stoompje, iedere woensdag in de Woudhoek en iedere donderdag op het sportveldje aan Willem Pijperstraat in Groenoord. Alle dagen wordt er gevoetbald van 13.00 tot 15.00 uur.