advertentie
  • 112
  • Vlaardingen

Vluchtende tieners opgepakt na mishandeling in woning Vlaardingen, politiehelikopter keek mee

De politie heeft woensdagavond twee minderjarige verdachten opgepakt na een incident in het centrum van Vlaardingen. Aanleiding was een melding over een mishandeling in een woning. Het incident trok veel aandacht vanwege een rondhangende politiehelikopter.

De rondvliegende politiehelikopter woensdagavond
De rondvliegende politiehelikopter woensdagavond
Tjerk van der Ende

door Tjerk van der Ende

donderdag 15 augustus 2024 12:04

Het incident vond tegen 20.30 uur plaats in de omgeving van de Zomerstraat in Vlaardingen. Toen de politie aankwam in de woning waar een mishandeling plaatsvond, sloegen twee tieners op de vlucht.

Daarop volgde een zoektocht en achtervolging door de wijk. De politie-inzet breidde zich uit naar de omliggende straten en steegjes in de VOP-wijk (Vettenoordse Polder) en trok veel bekijks bij buurtbewoners.

Uiteindelijk wist de politie twee verdachten te arresteren. Het gaat om twee minderjarigen: één afkomstig uit Maassluis, de ander uit Vlaardingen. Over een eventueel slachtoffer is niets bekendgemaakt.

Helikopter

De rondvliegende politiehelikopter trok veel bekijks. Zo’n half uur lang circuleerde de helikopter boven het centrum van Vlaardingen. De helikopter was niet speciaal opgeroepen voor het incident. Volgens een woordvoerder van de politie hing de helikopter toevallig al in de lucht in de omgeving. Daardoor kon de helikopter eenvoudig ondersteuning bieden aan de hulpdiensten op de grond.