advertentie
  • sport en bewegen
  • Vlaardingen

‘Golf de Schinkelshoek’ totaal verrast door ‘cadeautje’ van Franse regie

Terwijl de Tour de Femmes door Vlaardingen en Schiedam raasde, werd de directeur van golfclub Schinkelshoek overvallen door berichten van over de hele wereld. De golfclub kreeg door de Franse regie een speciale uitlichting, naast trekpleisters als de hoge Schiedamse molens en het Julianapark. “Dit is een cadeautje. Ik heb er niks aan gedaan,” vertelt directeur Mirjam Delfgaauw.

‘Golf de Schinkelshoek’ totaal verrast door ‘cadeautje’ van Franse regie
foto: still NOS / eigen foto Twee
Julian Jansen

door Julian Jansen

donderdag 15 augustus 2024 14:36

“Ik wist niet dat ze deze omgeving zouden filmen. Helemaal niks. Ik ben beretrots.” steekt Delfgaauw van wal. Terwijl de wielervrouwen over de straten van Vlaardingen en Schiedam kletterden, zat de directeur verrassend genoeg niet voor de buis. “Een collega in Frankrijk keek wel. Hij zag het en bracht mij direct op de hoogte.” Maandag 12 augustus werd de allereerste etappe van de Tour de Femmes verreden. De eerste drie dagen van de Franse wielertour vonden plaats in Nederland. 

Vanaf die dag is Delfgaauw overladen met berichten uit binnen- en buitenland over de uitlichting tijdens de wielercompetitie. Achteraf begrijpt de golfliefhebber de aandacht wel: “Vanuit de lucht zagen ze dat het een mooi terrein is. Ze hebben ons hiermee wereldwijd op de kaart gezet.” 

Blankenburgverbinding

Als extra reden voor de ‘uitlichting’ noemt de directrice de splinternieuwe Blankenburgverbinding waar de wielervrouwen als eerste verkeer doorheen reden: “De tunnel ligt 600 meter hier vandaan. De regie heeft gekeken naar de omgeving en kwam bij ons uit.”

Voor de directeur is het moment bij de Tour de Femmes een afsluiting van een roerige tijd. “We hebben behoorlijk last gehad van het geluid tijdens het bouwen. Dat is klaar nu. Dit is voor ons de start van een nieuwe fase.”

Alles ligt in Rotterdam

De Schiedamse en Vlaardingse bezienswaardigheden gedurende de uitzending van de Tour de Femmes kenden één overeenkomst: ze werden allen gekenmerkt als een Rotterdamse locatie. Ook bij de golfclub van Mirjam Delfgaauw werd als plaatsnaam Rotterdam genoemd, in plaats van Vlaardingen.

“We zijn natuurlijk Vlaardingen. Er is eigenlijk nog weinig connectie met Rotterdam. We hebben vooral bezoekers uit Vlaardingen, Schiedam en het Westland,” aldus Delfgaauw. De directeur zal er niet minder tevreden op terugkijken. “’Golf de Schinkelshoek’, in het Frans, dat klinkt toch fantastisch.”