advertentie
  • Schiedam
  • wonen

Jaar later dan gepland, maar AMEC-gebouw nu dan echt omgetoverd tot woontoren

Het voormalige AMEC-gebouw transformeert langzaam tot de woontoren ‘Terras aan de Schie’. Ooit vervallen en rijp voor sloop, heeft het pand een nieuwe bestemming gekregen in het SchieDistrict in Schiedam. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners begin 2025 hun intrek nemen.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

donderdag 15 augustus 2024 16:38

“Met de nieuwe uitstraling van het gebouw willen we een modernere en aangenamere sfeer creëren,” zegt Jan Ultee, eigenaar van U Vastgoed. Een deel van het oude AMEC-gebouw is behouden. “We hebben enkele verdiepingen verwijderd en nieuwe toegevoegd.”

Terras aan de Schie is een van de projecten binnen het SchieDistrict en het eerste waarvan de bouw wordt afgerond. Tussen station Schiedam Centrum en rijksweg A20 moeten de komende jaren zo’n 3.000 woningen verrijzen, vooral bestemd voor starters. “In deze woontoren komt een mix van huur- en koopwoningen. We maken het aantrekkelijk voor starters om een appartement te kopen door te zorgen dat ze geen dubbele lasten hebben.”

Vertraging

In de zomer van 2022 gaf wethouder Wonen, Antoinette Laan, het startsein voor de transformatie van het gebouw naast station Schiedam Centrum. De verwachting was dat de eerste bewoners begin 2024 zouden kunnen verhuizen. “Door vertraging hebben we dat niet gehaald. De verwachting is nu dat de eerste bewoners er begin 2025 in kunnen trekken.”