advertentie
  • maatschappij
  • Vlaardingen
  • Schiedam

18 miljoen mensen in Nederland, Schiedam en Vlaardingen groeien mee

Nederland bereikt vandaag een mijlpaal van 18 miljoen inwoners. Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) is deze groei vooral te danken aan de toenemende immigratie. Maar hoe zit dat in de gemeente Schiedam en Vlaardingen eigenlijk?

18 miljoen mensen in Nederland, Schiedam en Vlaardingen groeien mee
Julian Jansen

door Julian Jansen

donderdag 15 augustus 2024 17:33

Uit het onderzoek van het CBS blijkt dat het aantal inwoners in Nederland de afgelopen acht jaar met één miljoen is gestegen. En ook in Schiedam en Vlaardingen is het aantal inwoners toegenomen. In die tijd is in de gemeente Schiedam het aantal inwoners met ongeveer 6,1% gestegen. In Vlaardingen nam de bevolking met ongeveer 6,4% toe. De bevolkingsgroei in deze twee gemeenten verliep de afgelopen jaren dus bijna gelijk. Deze cijfers vallen binnen het gemiddelde van de regio Rijnmond.

Migratie

Volgens het CBS komt deze stijging door de toenemende migratie. Ook in Schiedam en Vlaardingen is dit in cijfers terug te zien. Zo is in Schiedam het aandeel mensen met een migratieachtergrond in acht jaar tijd met 4,6% gestegen. In Vlaardingen is dat een percentage van 4,4%.

90.000

De verwachting is dat de bevolking in Schiedam de komende jaren rond de 12% toeneemt. In Vlaardingen zal dit met 11% zijn. Dit betekent dat Schiedam in 2035 bestaat uit ongeveer 90.000 mensen. Vlaardingen zal bestaan uit 85.000 inwoners.