advertentie
  • kunst en cultuur
  • Schiedam

Glunderende Jos wandelt langs verdwenen kloosters en kerken in Schiedam

De Historische Vereniging Schiedam organiseert op zaterdag 17 augustus om 13.00 uur een bijzondere stadswandeling. Deze keer voert de route langs zowel bestaande als verdwenen kerken en kloosters in Schiedam. “Deze wandeling gaat over gebouwen die invloed hebben en hadden op het geestelijk leven”, vertelt stadsgids Jos de Waardt.

Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

vrijdag 16 augustus 2024 16:42

Jos de Waardt kijkt ernaar uit om deze wandeling te begeleiden; hij kent namelijk talloze verhalen over de kloosters en kerken. “Wat ze gemeen hadden, is dat ze zich allemaal bezighielden met de zorg in de stad.”

Wanneer Jos bij de Havenkerk loopt, gaat hij glunderen. “Er werd een kerk gevraagd, want er was veel belangstelling vanuit het buitenland. Dus deze kerk is betaald door de distillateurs. Hij ziet er van buiten misschien niet zo mooi uit, maar van binnen is hij prachtig,” aldus Jos de Waardt.

Er hebben zich al meer dan 24 mensen aangemeld, en als het aan De Waardt ligt, komen daar nog velen bij. Want volgens hem valt er nog zoveel te vertellen over dit onderwerp. Inschrijven kan via stadswandelingen@historischeverenigingschiedam.nl.