advertentie
  • maatschappij
  • Schiedam

Russische fotograaf Polina legt het leven van senioren in de Gorzen vast

De Russische fotojournalist Polina Nasedkina verhuisde vijf jaar geleden naar Schiedam. Om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen, besloot ze vrijwilliger te worden bij Stichting J&S Projecten. Nu fotografeert ze alle senioren uit de Schiedamse wijk de Gorzen voor een fototentoonstelling in het pand van J&S.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

vrijdag 16 augustus 2024 16:50

“Hallo Jannie! Ik kom foto’s van u maken,” zegt Polina vrolijk als Jannie de deur open doet. “Ik ben fotograaf en ik houd ervan om het leven van mensen vast te leggen en met de senioren te kletsen.”

Sandra Bolsman van Stichting J&S Projecten ondersteunt de fotograaf. “We maken altijd een praatje met senioren op straat en gaan op de koffie bij ze. Nu helpen we Polina om de senioren te fotograferen.” Volgens Sandra maakt de Russische fotograaf de senioren uit De Gorzen blij. “Ze zijn met iets leuks bezig en hebben er plezier in. Ze vinden het ook fijn dat Polina naar hun verhalen wil luisteren.”

Polina wil zo veel mogelijk senioren op beeld vastleggen. Als alle foto’s zijn verzameld, stuurt Sandra de jongeren uit de wijk langs bij de senioren om een verhaal op te halen dat past bij de foto. De foto’s worden geëxposeerd in het pand van J&S. “Wanneer de expositie begint, weten we nog niet, maar iedereen is van harte welkom om dan te komen kijken natuurlijk.”