advertentie
  • kunst en cultuur
  • Schiedam

Verkleed als Chihuahua, Bugs Bunny of Olivier the space goat bij eerste editie Factory Fur Meet

De Schiedamse Sodafabriek is op 17 augustus het decor voor de eerste editie van de Factory Fur Meet. Een evenement waar furry's elkaar kunnen ontmoeten, zich in een ander personage kunnen wanen en kunnen poseren tijdens een fotoshoot.

Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

zaterdag 17 augustus 2024 16:10

Volgens Olivier the space goat, de organisator van het evenement, is het een dag waarop furry's—oftewel mensen die houden van antropomorfe personages—elkaar kunnen ontmoeten. “Denk aan personages als Bugs Bunny of Simba van The Lion King,” legt Olivier uit.

Furry's zijn mensen die van dieren houden die eruitzien of zich gedragen als mensen, bijvoorbeeld dieren die kunnen praten of kleren dragen. Deze interesse kan op verschillende manieren naar voren komen, zoals het maken van tekeningen, het schrijven van verhalen, het dragen van dierenkostuums of het bezoeken van evenementen.

Het evenement draait om gezelligheid, acceptatie en andere blij maken. “In het dagelijks leven heb ik het superdruk met van alles, dus het is heel leuk om je te verkleden,” vertelt een van de bezoekers. “Het is geweldig om mensen te ontmoeten die dezelfde interesses hebben en het maakt mij en anderen gewoon heel blij,” vult een andere bezoeker aan.

Ontsnappen aan de realiteit

Naast de gezelligheid en de fotoshoots biedt het evenement voor veel mensen ook een uitweg. “Mensen kunnen zich wat extraverter gedragen omdat het een soort anonimiteit geeft,” zegt een van de furry's. “Veel mensen in het fandom zijn onzeker en hebben veel meegemaakt. Het stukje ontsnapping aan de realiteit maakt het makkelijker om met anderen te praten. Want ja, je ziet er gewoon heel schattig uit,” voegt een ander enthousiast toe.

Ondanks dat het evenement minder druk bezocht werd dan gehoopt, is de organisatie toch erg blij met de opkomst. “Het is de eerste keer dat we dit doen en het is erg leuk om te zien dat er mensen geïnteresseerd zijn.” Als het aan Olivier ligt, komen er in de toekomst meer events.