advertentie
  • Schiedam
  • maatschappij

Phyllis (61) verruilt Schiedamse speelgoedwinkel voor een carrière als poppendokter

Na 4,5 jaar stopt de 61-jarige Phyllis Touw met haar speelgoedwinkel aan de Schiedamse Hoogstraat om fulltime poppendokter te worden. Per 1 september wordt de speelgoedwinkel voortgezet door een goede bekende, zodat zij haar droom kan waarmaken in haar nieuwe poppenatelier in Rotterdam.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

woensdag 21 augustus 2024 16:36

"Op een dag kwam er een meisje de winkel binnen met de vraag of ik haar knuffel kon repareren," zegt Phyllis. Ze besloot de knuffel aan te nemen en het te proberen. "Al snel ging het als een lopend vuurtje door Schiedam dat ik knuffels repareerde, en toen heb ik achterin mijn winkel een plekje ingericht waar ik als poppendokter aan de slag ben gegaan."

De poppendokter kreeg zoveel aanvragen dat ze merkte dat ze een keuze moest maken tussen de winkel en het oplappen van knuffels. "Ik kan hier mijn creativiteit in kwijt. En de gezichten van kinderen en volwassenen als ik de knuffel teruggeef zijn zo mooi."

20240821 poppendokter.00 00 25 20.Still001

Waternoodsramp

Phyllis herinnert zich nog goed dat er een mevrouw kwam met een pop die de watersnoodramp had overleefd. "De pop had te lang in het zoute water gelegen, en toen heb ik haar opgeknapt”, legt Phyllis uit. “Ze was helemaal in tranen toen ze de pop op kwam halen.”

Het was een langgekoesterde droom van haar om fulltime poppendokter te worden. "Ik heb de keuze heel lang niet durven maken, omdat ik de winkel niet zomaar wilde sluiten." Phyllis was bang dat er een sigarettenzaak in zou komen. "Een bekende van mij, Anne, neemt de winkel over en nu kan ik nog meer mensen blij maken met het repareren van hun knuffels."