advertentie
  • rechtspraak
  • Vlaardingen
  • dossier loodgieter

Opnieuw twee verdachten aangehouden aanslagpoging bij overleden loodgieter

De politie heeft woensdagmiddag 21 augustus nog eens twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar de aanslagpoging bij het huis van de overleden loodgieter Ron van Uffelen op 14 augustus. Dat meldt de politie. Het gaat om een 16-jarige Rotterdammer en een 17-jarige jongen uit Delft. Ze zouden een sturende rol hebben gehad.

Foto: Flashphoto
Foto: Flashphoto
redactie

door redactie

donderdag 22 augustus 2024 13:19

14 augustus werden twee explosieven aangetroffen voor de deur bij de overleden loodgieter aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen. De twee minderjarigen zijn volgens de politie geen uitvoerders en geen opdrachtgevers. “Zij worden ervan verdacht in de tussenlaag een sturende rol te hebben gehad”, aldus de politie. De verdachten zitten in volledige beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

In totaal zijn vijf mensen aangehouden die gelinkt worden aan het incident van 14 augustus. Dezelfde ochtend werden twee personen, de vermeende uitvoerders, aangehouden op de A4 bij Leiden. 16 augustus werd een 19-jarige Amsterdammer aangehouden in hetzelfde onderzoek. Ook hij zou een sturende rol hebben gehad in het plaatsen van de explosieven, die uiteindelijk niet ontploften.

Een week na het incident van 14 augustus werden woensdagavond 21 augustus opnieuw explosieven gevonden vlakbij het huis van Van Uffelen. Kinderen vonden explosieven onder een viaduct aan de Trekkade, op minder dan 200 meter lopen van het huis van de overleden loodgieter. Hiervoor zijn nog geen aanhoudingen verricht.