advertentie
  • sport en bewegen
  • Schiedam

Nieuwe opzet Schiedams Voetbalkampioenschap: ‘Merkten dat de clubs het vervelend vonden’

Kethel Spaland, Hermes DVS, Excelsior '20, PPSC, SVV en HBSS mogen zich opnieuw laten zien tijdens het Schiedams Kampioenschap. Op donderdag 22 augustus vinden de voorrondes plaats, en op zaterdag 24 augustus worden de finales gespeeld. Dit jaar is er echter een andere opzet.

Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

donderdag 22 augustus 2024 20:17

Mischa Keemink en Marvin Janssen zijn wederom de organisatoren van dit evenement. Al acht jaar lang regelen zij samen alles rondom het toernooi. “We stoppen voorlopig niet, we willen de stad iets geven. Dat is onze drijfveer”, vertelt Keemink.

Begin van het seizoen

Het Schiedams Kampioenschap 2024 verschilt echter van voorgaande jaren, omdat het dit jaar aan het begin van het seizoen plaatsvindt. “We merkten dat de clubs het vervelend vonden dat het toernooi aan het eind van het seizoen werd gehouden. Veel mensen zijn dan op vakantie of gaan naar festivals. Daarom hebben we besloten het te verschuiven naar het begin van het nieuwe voetbalseizoen”, aldus Keemink. “Bovendien kunnen de nieuwelingen zich gelijk presenteren aan hun nieuwe club,” voegt Marvin Janssen toe.

Ook de damesteams spelen op zaterdag 24 augustus de finale van het Schiedams Kampioenschap. “Om 12:00 uur strijden de clubs om de derde en vierde plaats, en de grote finale wordt gespeeld om 14:30 uur”, aldus Janssen.