advertentie
  • maatschappij
  • Vlaardingen

Dierenredders nemen pand over aan Broekpolderweg: ‘De perfecte locatie’

“We gaan hier niet meer weg, we hebben de mooiste locatie van Vlaardingen.” John Stout, voorzitter van Dierennoodhulp West Nederland, is enorm blij dat de stichting het pand aan de Broekpolderweg in Vlaardingen definitief kan overnemen. Sinds 2021 was de dierenambulance al gevestigd in het voormalige scoutinggebouw.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

vrijdag 23 augustus 2024 17:37

“Het levert ons enorm veel gemak op”, volgens Stout. “We zijn zo op de snelweg. Het is de perfecte locatie.” Dierennoodhulp West Nederland doet werk in onder andere Vlaardingen, Schiedam, Maassluis, Midden-Delfland, Hoek van Holland en een deel van het Westland. En dat werk is enorm divers. “Dieren die gered zijn uit een brandend gebouw, zieke dieren, jonge vogeltjes, echtscheidingen. Elk diertje krijgt een aaitje over zijn bol en een bakje voer.”

Lenie ‘t Hart

Minder dan tien jaar geleden zag de wereld er nog compleet anders uit voor Stout. “Tien jaar geleden zijn we met een conflict uit elkaar gegaan met de Dierenbescherming. Drie maanden later werd ik gebeld door Lenie ’t Hart: ‘John hier heb je een auto en ga je werk weer doen met de zeehonden’. Toen zijn we de stichting gestart, gevestigd in een garage.”

Stout zit helemaal op zijn plek in de Broekpolder en gaat de komende tijd vrolijk verder met klussen en het redden van dieren. “We zijn de gelukkigste stichting van Vlaardingen.”