advertentie
  • 112
  • Vlaardingen

‘Onrust, ruzie en politie-inval’ gingen vooraf aan explosie 3e Industriestraat

De voorgevel van een bedrijfspand aan de 3e Industriestraat in Vlaardingen is na een explosie compleet ontwricht. De explosie vond plaats afgelopen zondag- op maandagnacht. De knal die volgde op de explosie was tot aan de andere kant in de stad te horen. En het bedrijf aan de overkant van de straat raakte ook beschadigd.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

maandag 26 augustus 2024 16:46

Volgens werknemers van omliggende bedrijven was het in vergelijking met voorgaande jaren een stuk bedrijviger, ook in de avonduren. Zo zeggen zij dat er sinds de nieuwe eigenaar ook meer onrust was in de straat, omdat hij met anderen vaak ruzie zou zoeken. Waarover de ruzies zouden gaan is niet duidelijk.

Wietplantage en vluchtauto

Naast de ruzies, beweren werknemers van omliggende bedrijven dat er ongeveer een jaar geleden een politie-inval zou hebben plaatsgevonden. Die was volgens hen gelinkt aan een mogelijke wietplantage. De inval kan de politie niet bevestigen.

Vlak na de explosie maandagnacht werd er aan de Broekpolderweg in Vlaardingen een brandende auto aangetroffen. Medewerkers van omliggende bedrijven beweren dat het voertuig na de explosie als vluchtauto werd gebruikt. Op een parkeerplek aan de Broekpolderweg is de auto in brand gestoken en achtergelaten. De politie doet onderzoek naar het mogelijke verband tussen beide incidenten.