advertentie
  • maatschappij
  • Vlaardingen
  • dossier pleegmeisje

‘Pleegmeisje nog altijd in coma, werd vastgebonden met sekshandboeien’

Het 10-jarige pleegmeisje uit Vlaardingen, dat in mei zwaargewond in het ziekenhuis werd opgenomen, ligt nog steeds in coma in een revalidatiekliniek. Dat meldt De Telegraaf maandagavond. De krant meldt dat het meisje gruwelijke ervaringen opdeed in het pleeggezin. Zo zou ze urenlang zijn vastgebonden met sekshandboeien en tape.

De woning waar het pleeggezin woonde.
De woning waar het pleeggezin woonde. | Foto: Twee
redactie

door redactie

maandag 26 augustus 2024 20:56

De Telegraaf sprak met meerdere bronnen. Die bronnen laten weten dat Daisy en John van den B. hun pleegdochter stelselmatig fysiek en psychisch mishandeld zouden hebben. In de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 mei werd het meisje zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Het meisje was zwaar ondervoed en liep meerdere botbreuken op. Nog altijd ligt het meisje in coma in een revalidatiekliniek, zeggen de bronnen tegen de krant.

De pleegouders en het meisje woonden aan de Madoerastraat in de Indische Buurt in Vlaardingen. In het artikel van de krant komen meer gruwelijke details naar boven over hoe het meisje werd behandeld door haar pleegouders. Het meisje moest bijvoorbeeld op haar knieën de vloer dweilen. Daarbij werd moedwillig nog iets op de grond gegooid door een van de pleegouders, zodat het nog een keer moest worden schoongemaakt.

De situatie heeft geleid tot een onderzoek door verschillende toezichthoudende instanties, waaronder de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Het doel van het onderzoek is om te begrijpen hoe de mishandelingen konden plaatsvinden en welke rol de betrokken zorgorganisaties hebben gespeeld. Er is nog niets bekend over de vorderingen van dit onderzoek.

Rechter

Op donderdag 5 september moeten de pleegouders, Daisy en John van den B., voor de rechter verschijnen. Dan vindt de eerste zitting plaats, maar wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld. Het Openbaar Ministerie verdenkt het echtpaar van poging tot doodslag, zware mishandeling, wederrechtelijke vrijheidsberoving en iemand in hulpeloze toestand brengen of laten.

 knuffels
Na het incident vond een bijeenkomst plaats voor het Stadhuis in Vlaardingen. Inwoners legden massaal knuffels en andere steunbetuigingen neer. Foto: Twee