advertentie
  • vervoer
  • Vlaardingen

Rondom West tot december op de schop, fietspad week te vroeg afgesloten

Rondom West, het fietspad door het groen dat rond heel de Westwijk ligt, zal flink onder handen worden genomen. Vanaf de brug over de A20 tot aan de Geert Grootelaan, in het zuiden van de wijk, wordt het fietspad verbreed en opnieuw geasfalteerd. De werkzaamheden zullen tot december duren.

Foto: Twee
Foto: Twee
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

dinsdag 27 augustus 2024 17:02

Op sommige momenten zal het fietspad dicht moeten, al is op een bord te lezen dat een deel van het pad tussen 26 augustus en 29 november de gehele tijd is afgesloten. Er kan worden omgereden via de Westwijk of via het Krabbepark. Deze omleidingen staan met borden aangegeven. De aannemer is inmiddels gestart met voorbereidende werkzaamheden.

Hier is de gemeente Vlaardingen enigszins door verrast, aangezien zij dachten dat de planning was om volgende week de voorbereidingen te treffen. De bewoners worden pas woensdag geïnformeerd, terwijl maandag al de eerste afsluitingen een feit waren.

De vernieuwing van het fietspad is onderdeel van het ‘Kwaliteitsprogramma Blankenburgverbinding’. Dit is een samenwerking tussen de gemeente Vlaardingen, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en de provincie Zuid-Holland.

WhatsApp_Image_2024-08-27_at_16.54.09.jpeg
Foto: Twee