advertentie
  • wonen
  • Schiedam

Weer een stapje vooruit: wethouder lanceert SchieDistrict Bouw-app

Er was volgens de Schiedamse wethouder Antoinette Laan veel vraag naar meer informatie rondom het project SchieDistrict. De afgelopen jaren gebeurde er al een hoop in het project. Dinsdag lanceerde de gemeente een zogenoemde bouw-app om het project voor geïnteresseerden inzichtelijker te maken.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

dinsdag 27 augustus 2024 17:38

“In de app kun je de vorderingen van het project vinden, wegafsluitingen en andere zaken”, vertelt de wethouder. “Iedereen die hier naartoe komt kan gemakkelijk inloggen en alle informatie vinden.”

Rondom station Schiedam Centrum wordt al een aantal jaar flink gebouwd en moet er woon- en werkgelegenheid komen. De wethouder snapt dat het lijkt alsof er weinig gebeurt, zeker met het bericht van begin vorig jaar toen er plannen voor 3000 woningen nog de prullenbak in konden. “Er waren wat ontwikkelingen met een projectontwikkelaar, dan duurt het altijd langer dan dat je wilt, maar er wordt gebouwd. Dat is het belangrijkste.”

Een einddatum is nog niet in zicht. Maar volgens Laan wordt er de komende tientallen jaren steeds meer gewoond en gewerkt in het gebied.