advertentie
  • kunst en cultuur
  • Schiedam

Schiedammer Gerben de Bruijn uitgeroepen tot Boekverkoper van het Jaar

Boekhandelaar Gerben de Bruijn is door Stichting Elspeet uitgeroepen tot Boekverkoper van het Jaar 2024-2025. De jury noemt de Schiedammer ‘een enthousiaste, goede ondernemer én een grote boekenkenner’. De Bruijn noemt de overwinning een enorme eer: "Een gevoel van waardering voor wat we hier doen."

Julian Jansen

door Julian Jansen

dinsdag 27 augustus 2024 18:07

De Bruijn is bekend als eigenaar van boekhandel Post Scriptum in winkelcentrum Hof van Spaland in Schiedam. Al jaren zet De Bruijn zich in om de Vlaardinger en Schiedammer aan het lezen te krijgen. Dit is ook opgevallen bij de jury: "Gerben bindt klanten uit Schiedam en Vlaardingen aan zich door de fijne sfeer in de winkel, persoonlijk advies en bijzondere evenementen binnen en buiten de winkel." Een van de evenementen die benoemd wordt door de jury is een theatervoorstelling van De Stokerij die eerder plaatsvond in de winkel.

Beeldje

De prijs werd maandag 26 augustus in het Spoorwegmuseum in Utrecht uitgereikt namens Stichting Elspeet. Zij zetten zich in voor een betere samenwerking tussen de boekhandelaren in ons land. De winnaar ontvangt de door beeldend kunstenaar Jean Paul Michel ontworpen Albert Hogeveenbokaal.

Aan de jaarlijkse verkiezing deden dit jaar 21 boekhandelaren mee. Zij kwamen allen op de 'longlist' terecht. De consument bepaalde vervolgens door het uitbrengen van stemmen wie er in de top vijf terecht komt. Uiteindelijk koos de jury wie zich een jaar lang de beste boekhandelaar van het jaar mag noemen.

De Bruijn deed in 2019 en 2021 ook mee aan de wedstrijd, maar sleepte de titel toen niet in de wacht.