advertentie
  • maatschappij
  • Schiedam
  • Vlaardingen

Ook Vlaardingen en Schiedam werden getroffen door landelijke storing

Een storing op het Defensienetwerk zorgde landelijk voor veel problemen bij overheidsinstanties, hulpdiensten en Eindhoven Airport. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond was wel getroffen, maar kon via het back-upsysteem volledig naar behoren blijven werken. Ook de gemeente Vlaardingen en de gemeente Schiedam hadden last van de storing.

beeld: MijnOverheid
beeld: MijnOverheid
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

woensdag 28 augustus 2024 14:07

De storing begon dinsdagavond rond 22:30 uur in de avond. Verschillende overheidsdiensten werden getroffen, waaronder DigiD, de Koninklijke Marechaussee en het C2000-communicatiesysteem. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond laat weten dat er is overgeschakeld naar een back-upsysteem. “Hiermee kunnen de hulpdiensten gewoon worden geïnformeerd vanuit de meldkamer. Al willen we natuurlijk het liefst zo snel mogelijk terug naar het vertrouwde systeem.” Maandag aan het eind van de middag meldt de instantie: 'Steeds meer getroffen systemen van de netwerkstoring zijn hersteld. Daardoor kunnen onze werkprocessen gefaseerd weer worden opgestart. Naar verwachting gaat dit nog enige uren duren'.

Gemeentes licht getroffen

Ook de gemeente Vlaardingen had last van de storing. “Maar de burgers zullen daar niets van merken”, aldus een woordvoerder. “Mensen kunnen gewoon langskomen voor een aanvraag van bijvoorbeeld een rijbewijs. Wij kunnen alleen de aanvraag nog niet doorzetten naar de landelijke organisatie. Dat geeft ons dus wat administratief werk wanneer de storing voorbij is.”

De gemeente Schiedam laat weten dat de online dienstverlening doorloopt. “De aanvragen van paspoorten en rijbewijzen gaan ook gewoon door”, laat een woordvoerder weten. “Alleen het uitreiken van rijbewijzen die klaar liggen lukt niet vanwege een storing bij de RDW (Dienst Wegverkeer, red). Inwoners die daarvoor langskomen vragen we later terug te komen.”