advertentie
  • Vlaardingen
  • kunst en cultuur

Terugblik op Zomerterras in Vlaardingen: erg gezellig, maar niet druk

Het Zomerterras 2024 is ten einde gekomen. Hoewel het leek alsof dit jaar anders zou verlopen dan de voorgaande jaren, kon het festival dankzij de ‘amigos’ - de vrienden van het evenement - uiteindelijk toch gedurende de gebruikelijke drie weekenden plaatsvinden. De organisatie is tevreden, maar geeft aan dat er goed moet worden nagedacht over de invulling.

Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

woensdag 28 augustus 2024 17:29

Organisator Frank Tomeï laat weten dat de organisatie achter het Zomerterras ‘erg intens was’. Zo'n zes maanden voor het festival beschikte de organisatie niet over de benodigde financiële middelen om het evenement drie weekenden te organiseren. Echter werd in mei duidelijk dat, met dank aan de financiële steun van de amigos, er toch voldoende geld was ingezameld om een compleet Zomerterras te organiseren.

Tomeï laat weten erg blij te zijn dat het festival uiteindelijk toch drie weekenden heeft kunnen plaatsvinden. Maar geeft toe dat het niet altijd even druk was. Daarom hebben ze dit jaar gekeken hoe ze het programma zo interessant mogelijk kunnen maken. Maar dat worp niet altijd zijn vruchten af, laat de voorman weten. "We hebben dit jaar veel geëxperimenteerd met het programma.” Maar de organisator laat weten dat veel mensen de invulling te jong of te oud vonden. Ondanks het brede aanbod, denkt Tomeï dat er voor iedereen wel iets was, maar niet voor iedereen op hetzelfde moment.

Druk met jubileumeditie

In de zomer van 2025 staat de 25ste editie op de planning. "We moeten eigenlijk op 1 oktober alle plannen indienen en je voelt je gesteund door het succes van deze editie en dat geeft je energie voor een nieuwe editie”, zegt Tomeï. Hij voegt toe dat er nog veel te doen staat. "We blijven puzzelen om het Vlaardingse publiek goed te bedienen”, laat een enthousiaste Tomeï weten.