advertentie
  • vervoer
  • Vlaardingen

Blankenburgverbinding in november open voor hardlopend publiek

Na de Tour de Femmes van half augustus, staat er vóór de opening op 7 december nóg een evenement gepland op de Blankenburgverbinding. Dat de tunnel voor publiek opengesteld zou worden was al bekend, maar nu zijn er meer details bekendgemaakt over dit feestelijke openingsweekend eind november.

Blankenburgverbinding in november open voor hardlopend publiek
foto: Twee
Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

donderdag 29 augustus 2024 15:09

Rijkswaterstaat en aannemer Baak nodigen het publiek uit op zaterdag 23 en zondag 24 november. Op de zondag wordt er een hardloopevenement georganiseerd, waarbij iedereen door de verbinding kan.

“Na het spektakel van de Tour de Femmes wilden we nog iets organiseren”, vertelt Michiel Jonker van Rijkswaterstaat. “De Tour smaakte naar meer en zo zijn we gekomen op het idee van de hardloopwedstrijd.” De inschrijving voor het evenement start half september. “Zo weten we hoeveel mensen er komen en kunnen we rekening houden met eventuele catering.”

Afsluitingen

Voordat de nieuwe rijksweg A24 open kan, moet er nog wel wat gebeuren. Zoals het aansluiten van de weg op de A15 bij knooppunt Rozenburg en het aanpassen van de rijstrookindeling tussen op- en afrit 15 Havens 4100-5200 en de Thomassentunnel.

Voor deze werkzaamheden moet de A15 nog een paar keer worden afgesloten. De eerste afsluiting is op 27 september, vanaf 22.00 uur tot en met maandagochtend 30 september 5.00 uur.