advertentie
  • kunst en cultuur
  • vervoer
  • Schiedam

Technisch ontwerp klaar, maar nog geen zicht op herstel Heulbrug: ‘Lastig project’

Hoewel op de achtergrond de ontwikkelingen doorgaan, blijft de hulpbrug over de Heulbrug in Schiedam nog even liggen. Sinds januari 2022 ligt er al een noodbrug. Deze ‘brug over de brug’ moet voorkomen dat zware auto’s de monumentale brug verder verzwakken.

Technisch ontwerp klaar, maar nog geen zicht op herstel Heulbrug: ‘Lastig project’
foto: Twee
Tjerk van der Ende

door Tjerk van der Ende

donderdag 29 augustus 2024 16:10

In 2022 werd een deel van het metselwerk in de oude brug weggehaald om onderzoek te doen naar de structuur. Op basis daarvan is langdurig geanalyseerd door specialisten. Inmiddels is er een technisch ontwerp klaar om de brug te verstevigen. Er wordt nog wel gewerkt aan een uitvoeringsplan door het ingenieursbureau.

“Deze renovatie is een zeer uitdagend en technisch lastig project”, laat een woordvoerder van de gemeente Schiedam weten. “Tussen het gewelf en het wegdek moet een nieuwe brug worden gemaakt, zodat we het gewelf voor de toekomst kunnen behouden en de toegankelijkheid van het achterliggende gebied voor al het verkeer kunnen garanderen. Dit vergt veel onderzoekstijd.”

Het is nog niet bekend wanneer de verstevigingswerkzaamheden uitgevoerd gaan worden. De streefdatum van begin 2024 is in ieder geval niet gehaald.

20240829 Heulbrug 3
Foto: Twee