advertentie
  • kunst en cultuur
  • Schiedam
  • Vlaardingen

Emma Heesters, Metropole Orkest en kaartje voor tien euro: nieuw theaterseizoen aanstaande

Het theaterseizoen gaat bijna weer beginnen. In het Schiedamse Theater aan de Schie en bij de Vlaardingse Stadsgehoorzaal wordt er hard gewerkt om alles gereed te maken. Artiesten zoals Hans Klok, Bert Visscher en Claudia de Breij gaan bezoekers het komende jaar weer laten genieten, lachen en ontroeren.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

donderdag 29 augustus 2024 17:32

“We hebben een mooie zomer buiten de deur gehad met bijvoorbeeld de Stadskaravaan en het Zomerterras. Maar nu gaan wij het publiek en de artiesten weer naar binnen trekken”, zegt Robin Sterrenburg, verantwoordelijk voor de marketing en promotie bij de Stadsgehoorzaal. Directeur Rob Roos van het Theater aan de Schie heeft zin in het nieuwe theaterseizoen en hoopt op veel bezoekers. “Wij hebben afgelopen jaar een recordaantal bezoekers gehad. Dus we klimmen uit de coronaperiode.”

‘120 parels’

Sterrenburg en Roos vinden het beiden moeilijk om parels te kiezen uit de programma’s. “Het zijn 120 parels”, zegt Sterrenburg van de Stadsgehoorzaal dan ook. Toch vinden zij het heel bijzonder dat bepaalde acts zijn binnengehaald. “De Gorgels uit het boek van Jochem Myjer. En ook komt Hans Klok met een mooie show.”

Aankomende hoogtepunt in Vlaardingen zijn volgens Sterrenburg de grote artiesten, zoals Emma Heesters en Claudia de Breij. Maar ook zijn er theatervoorstellingen waar een kaartje maar tien euro kost. “Het wordt hierdoor toegankelijker en laagdrempeliger voor iedereen om te genieten van de mooie voorstellingen. Hierdoor kunnen mensen die normaal niet naar het theater gaan eens wat nieuws proberen.”

En in Vlaardingen is niet alleen ín de theaterzaal iets nieuws te zien. “De gehele foyer is vorig jaar opnieuw ingericht”, legt Sterrenburg uit. Alleen de vloerbedekking moest nog vernieuwd worden. “De vloerbedekking lag er al sinds 2007. Dat zag je wel terug op sommige plekken. Het is dus tijd voor een verfrissingsslag en dat is afgelopen zomer gebeurd.”

Schiedam 750

In 2025 bestaat Schiedam 750 jaar. Om die reden is het groot feest in de stad en daar doet het theater in Schiedam aan mee. “Op 18 maart komt hier het Metropole Orkest uit Amsterdam.” Volgens Roos gaat het orkest in de voorstelling samenwerken met een zeer bekende solist. “Wie dat wordt kan ik nog niet zeggen. Dat gaan we nog bekendmaken. Het wordt uniek voor Nederland.”

De eerste voorstelling in het Theater aan de Schie vindt plaats op woensdag 18 september: dan treden Bee Gees Forever op. In Vlaardingen begint het seizoen al ruim een week eerder. Op dinsdag 10 september staat Ray Klaassens op de planken van de Grote Zaal met zijn theatercollege ‘Groeipijn’.