advertentie
  • maatschappij
  • Vlaardingen

Niet De Salon of Showtime, maar Saint Tropez: Vlaardingen heeft weer een nachtclub

Showtime, The Secret, Club S en Shots kwamen en gingen aan de Oosthavenkade. Maar vanaf zaterdag 31 augustus heeft Vlaardingen weer een nachtclub: Saint Tropez. Xavier Nieuwkerk hoopt dat de club het gat in het Vlaardingse nachtleven kan gaan vullen. “Iedereen zegt: ‘wat leuk dat hier weer wat gebeurt!’ Maar ze moeten wel binnenkomen.”

Foto: Twee
Foto: Twee
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

vrijdag 30 augustus 2024 11:10

Nieuwkerk kwam per toeval op het leegstaande pand aan het water. “Een kennis zei: daar gebeurt maar niks mee. Via via ben ik in contact gekomen met de eigenaar.” Volgens Nieuwkerk hoefde er niet veel te gebeuren aan het clubgedeelte. “De voorkant hebben we wel onder handen genomen, daar willen we binnenkort een cocktailbar gaan openen. Hopelijk lukt dat binnen een maand, want tijd is geld.”

De Salon

Menig Vlaardinger zal het pand herinneren als café, theater en discotheek De Salon. De legendarische horecagelegenheid van Jan Groeneveld en Ben Vuijk opende op 19 juni 1999 haar deuren. 25 jaar later probeert Saint Tropez het pand nieuw leven in te platen. Nieuwkerk probeert dit door uit twee vaatjes te tappen. “Elke zaterdag treedt er een lokale dj op, dus we hopen dat daar ook lokaal publiek op af zal komen”, aldus Nieuwkerk. “Op de vrijdagen halen we acts van buiten de stad. We hopen dat er dan ook mensen van buiten de stad naar Vlaardingen komen.”

Of Nieuwkerk werd afgeschrikt door de ondergang van eerdere nachtclubs in het pand? “Ik hoorde daar pas over toen ik al ja had gezegd. Ik schrok toen wel een beetje. Het is zeker spannend of het gaat werken, maar ik heb er alle vertrouwen in. De grote opening van zaterdag gaat al geweldig worden.”

282592_506613042692198_1280855583_n.jpg
Het pand ruim tien jaar geleden, toen De Salon volle zalen trok. | Foto: Facebookpagina De Salon