advertentie
  • Vlaardingen
  • natuur

B&B vol liefde voor vlinders in de Vlaardingse Westwijk

Het gaat niet goed met de vlinders in Nederland. Stadsecoloog Melitta van Bracht vertelt dat er in Vlaardingen daarom een zogenoemde B&B voor vlinders is gerealiseerd in de Hugo de Vriesstraat in de Westwijk. “Hun leefomgeving is onkruid.”

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

vrijdag 30 augustus 2024 16:05

Sinds een jaar vliegen er niet alleen insecten, maar hangt er ook liefde in de lucht. De stadsecoloog ziet dat er in de Vlaardingse Westwijk steeds meer vlinders te vinden zijn, maar het gaat nog altijd niet goed met de beesten. “In juni heb je altijd een dip, maar nu zie je er steeds meer.” Ze heeft al meerdere vlinders gezien in de B&B. “Maar het gaat nog steeds om weinig soorten.”

Een jaar geleden is het plan voor de nieuwe leefomgeving van de vlinders bedacht. “We hebben eerst de grond bewerkt en zijn daarna gaan inzaaien. We zien nu al weer allerlei vlinders, maar ook sprinkhanen en hommels. Het was eigenlijk een stukje waar we niks mee konden, maar nu is het een B&B vol liefde, maar dan voor vlinders.”

Maaien

Thuis kunnen de Vlaardingers zelf ook het een en het ander voor vlinders doen. “In plaats van elke week je gazon maaien, maai je eens in de zes weken. Dan geef je onkruid, dat ik geen onkruid noem, de kans. En krijg je dus meerdere vlinders in je tuin!”