advertentie
  • kunst en cultuur
  • Vlaardingen

Vlaardingse saxofonist Jan de Ligt (69) overleden

De Vlaardingse saxofonist Jan de Ligt is overleden. De Ligt speelde in meerdere muzikale formaties, waaronder vijftien jaar lang bij de Achterhoekse band Normaal. Hij is 69 jaar oud geworden.

Jan de Ligt in 2018 bij een optreden van KD40 Funk & Soul op het Zomerterras in Vlaardingen
Jan de Ligt in 2018 bij een optreden van KD40 Funk & Soul op het Zomerterras in Vlaardingen
Tjerk van der Ende

door Tjerk van der Ende

zondag 01 september 2024 17:51

De Ligt overleed zaterdag 31 augustus na een kort ziekbed, meldt de site De Vlaardinger. Als saxofonist was De Ligt een bekende verschijning in de Vlaardingse muziekscene. Hij trad regelmatig op in gelegenheidsformaties op de lokale podia.

De saxofonist speelde in meerdere bands. De Ligt was onder meer lid van Gruppo Sportivo. In de jaren ’80 maakte hij onderdeel uit van de Rotterdamse band I’ve Got The Bullets met leadzangeres Frédérique Spigt. De Ligt speelde verder in Captain Gumbo, samen met Jules Deelder én trad in 2017 op bij VI op RTL7 met Danny Vera en de Amerikaanse blueszangeres Kat Riggins.

‘Oerend Hard’

Sinds 2003 maakte De Ligt onderdeel uit van Normaal, de Achterhoekse band die met het nummer Oerend Hard landelijk bekend werd. “Ik kom uit het gehate westen, maar het gaat prima samen”, vertelde De Ligt tegen de officiële fanclub over zijn tijd bij de band.

Twee weken terug, op 18 augustus, stond De Ligt nog op het podium als saxofonist van de band Exile. “We zijn er kapot van”, schrijft de band op hun facebookpagina.