advertentie
  • maatschappij
  • Vlaardingen
  • sport en bewegen

Suzan Nout regelt nieuwe speeltuin in Oud Ambacht: ‘Ook voor oma’s is de speeltuin leuk’

Speeltuin Landje van Chardon in Vlaardingen is een aantal nieuwe speeltoestellen rijker. Een nieuwe schommel, klimpiramide en bredere paden zijn aan het ‘landje’ toegevoegd. “Er was behoefte aan uitdagend speelgoed”, aldus initiatiefnemer Suzan Nout.

Julian Jansen

door Julian Jansen

dinsdag 03 september 2024 18:23

De nieuwe speeltoestellen zijn neergezet na een enquête van Suzan en haar Bewonersplatform Oud Ambacht. “Veel jonge gezinnen hebben hierop gereageerd”, vertelt de initiatiefnemer. De bewoners konden kiezen uit verschillende speeltoestellen en uiteindelijk is er onder andere een grote schommel en een klimpiramide uit voortgekomen.

De bedoeling is dat er ook oudere kinderen naar de speeltuin toe trekken. “Verbinding in de wijk is voor ons een hoofdthema”, aldus Suzan.

Gemengde reacties

De reacties op de speeltuin zijn gemengd. Zo sprak de redactie van Twee meerdere bewoners die meer hadden verwacht na drie weken aan werkzaamheden. Ook gaven zij aan de nieuwe grindpaden niet als vooruitgang te zien. Een andere bewoner: “Jammer dat de klimboom weg is, daar speelde mijn kleinkind graag in.”

Toch zijn er ook een hoop positieve reacties. “De grote schommel zat laatst vol spelende kinderen”,  vertelt een Vlaardinger enthousiast. Ook Suzan hoort positieve reacties: “Heel erg positief allemaal. Het is een ontmoetingsplek voor de jeugd uit de wijk.“