advertentie
  • rechtspraak
  • Vlaardingen

In een Jaguar scheurde hij door rood, met dodelijke afloop: Vlaardinger moet half jaar de cel in

In een van zijn oom geleende Jaguar scheurde Vlaardinger G.K. in juli van 2022 door Capelle aan den IJssel. Met fatale gevolgen: na een botsing overleed de 34-jarige Patryk uit Polen ter plaatse. De rechter heeft G.K. nu een jaar cel opgelegd, waarvan de helft voorwaardelijk.

In een Jaguar scheurde hij door rood, met dodelijke afloop: Vlaardinger moet half jaar de cel in
Hoofdweg Capelle aan den IJssel | Bron: Google Maps
redactie

door redactie

dinsdag 03 september 2024 19:34

Het roekeloze rijgedrag van de toen 18-jarige Vlaardinger had een onbenullige reden: G. had haast want hij was te laat voor de kapper. Bij de kruising Hoofdweg-Schollevaartse Dreef zag hij het licht op oranje staan en gaf nog extra gas. De snelheid vlak voor de botsing was 122 kilometer per uur, waar vijftig is toegestaan.

2 ½ seconde

Uit onderzoek is gebleken dat het licht 2 ½ seconde op rood heeft gestaan. Patryk, de bestuurder van de auto die van rechts kwam, had groen licht. “U kunt het rode licht niet gemist hebben”, tekent Rijnmond op uit de mond van de rechter. “U heeft zich totaal niet bekommerd om de mogelijke gevolgen van uw rijgedrag.”

De straf komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie. Het betekent dat G.K., die op vrije voeten is, naar de cel wordt gestuurd en daarvoor zijn studie moet onderbreken. Daarnaast krijgt hij een rijontzegging voor drie jaar. De rechter neemt in de straf mee dat de verdachte oprechte spijt heeft en zelf psychische problemen heeft ondervonden van het ongeluk.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond