advertentie
  • kunst en cultuur
  • Schiedam

Fabrieklassiek viert vijfjarig bestaan: ‘We deden maar wat’

Een grote loods, een piano en zo nu en dan een viool erbij: dat is het recept voor Fabrieklassiek in de Drilschuur in Schiedam. Aanstaande zaterdag 7 september wordt het vijfjarig jubileum gevierd. “We willen een rauwe sfeer creëren, samen met het klassieke. Dat contrast werkt heel mooi samen.”

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

woensdag 04 september 2024 17:37

Volgens organisator Alexander Chater begon het eigenlijk allemaal puur toevallig. Hij ging in 2019 op bezoek bij zijn broer, die net met zijn meubelmakerij naar de Drilschuur was verhuisd, op het Dirkzwagerterrein in het centrum van Schiedam. “In de hoek stond een piano, dus ik ging spelen. De klanken bleken heel mooi in deze grote ruimte. Toen kregen we het idee om concerten te geven. We hadden totaal geen ervaring, we deden eigenlijk maar wat.”

Het jubileum wordt zaterdag gevierd met muziek van Beethoven, gespeeld door het Van Baerle Trio. Alexander heeft wilde plannen als hij vijf jaar in de toekomst kijkt. “We willen klassieke muziek toegankelijk maken voor mensen. Dat hebben we hier al goed gedaan. Nu zijn er plannen om naar het buitenland te gaan.”