advertentie
  • Schiedam
  • wonen

Schiedam staat open voor studentenwoningen: 'Het verjongt je stad'

Het collegejaar is van start gegaan, wat betekent dat studenten weer volop op zoek zijn naar een geschikte woning. In grote studentensteden, zoals Rotterdam, loopt het woningtekort echter steeds verder op, waardoor er nu gekeken wordt naar het huisvesten van studenten in nabijgelegen steden, zoals Schiedam.

Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

woensdag 04 september 2024 18:05

Uit onderzoek van het ministerie van volkshuisvesting blijkt dat er een tekort van 23.000 studentenwoningen in heel Nederland is. Om dit probleem aan te pakken, zijn er plannen om in omliggende steden studentenhuizen te bouwen. Zo ook in het Schiedistrict in Schiedam, waar het plan is om 732 studentenunits te bouwen.

Hoewel dit nog maar een plan is, lijken de inwoners van Schiedam de komst van meer studenten wel te waarderen. "Ik vind dat als we mensen een plek kunnen geven dat we dat moeten doen”, zegt een enthousiaste meneer. "Ik zou het wel gezellig vinden als er meer jonge mensen komen wonen”, voegt een ander toe. "Het zijn vaak beschaafde mensen, als je met elkaar alles netjes houdt, is het goed”, merkt een dame opgewekt op. Een mevrouw zegt: "Ik vind het alleen maar goed zo’n plan, ik vind dat ze een beetje in een verdomhoekje zitten."

Ook het aantal studenten lijkt de Schiedammers niet af te schrikken. "700 is wel veel, maar wel gezellig," of "Van mij mogen ze komen, het verjongt ook je stad, we kunnen wel wat jongere mensen gebruiken hier in Schiedam”, zegt een ander tevreden. Als het aan de Schiedammers ligt, kan Schiedam dus wel eens uitgroeien tot een levendige studentenstad.