advertentie
  • maatschappij
  • Schiedam

De Kleine Ambassade viert tienjarig bestaan en wil landelijk impact maken

De Kleine Ambassade in Schiedam, een organisatie die jongeren en kinderen al tien jaar betrekt bij diverse projecten, viert dit jaar haar tiende verjaardag. Ter ere hiervan werd op 4 september een familiefeest georganiseerd aan de Broersvest. Samen blikken ze terug en kijken ze naar nog meer projecten in de toekomst. “We hopen ook landelijk meer impact te kunnen maken”, zegt Erik Korenstra, hoofdparticipatie De Kleine Ambassade.

Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

donderdag 05 september 2024 15:08

Tien jaar geleden werd De Kleine Ambassade opgericht in een bescheiden huiskamer en is sindsdien uitgegroeid tot een grote organisatie in Schiedam. Het startte met participatie van jongeren en kinderen, waarna het zich ook richtte op duurzaamheid en afvalbeheer. Volgens Korenstra is de groei van kinderen de mooiste ontwikkeling die De Kleine Ambassade heeft doorgemaakt. “Mooi te zien hoe de kinderen en jongeren zijn gegroeid, omdat ze veel vertrouwen hebben gekregen en actief bijdragen aan een betere wereld.”

Amine El Harouchi, een van de betrokken jongeren, is erg blij met de Kleine Ambassade. “Toen ik bij De Kleine Ambassade kwam, kwam ik in aanraking met filmen en voor de camera staan. Daarna ben ik allerlei projecten gaan doen en dat is heel erg leuk”, zegt hij. Imane Es-Sannouni, voormalig kindergemeenteraadslid, vertelt dat ze een introvert persoon was, maar dat de organisatie voor haar als een thuis voelt waar ze zich kan openstellen. “Dus om het dan zo te zien groeien en bloeien, is echt prachtig.”

De kinderen hopen nog veel mooie projecten mee te maken. De organisatie wil haar expertise ook landelijk inzetten om meer impact te maken. “Zo hebben we ons ook officieel aangesloten bij het Kinderrechtencollectief om zo kinderrechten beter op de kaart te zetten”, deelt Korenstra mee.