advertentie
  • Schiedam
  • sport en bewegen

Historische bridgetocht trekt bouwvakkers en bankdirecteuren naar Schiedam

Wat achttien jaar geleden startte als een simpele kroegentocht, heeft zich ontpopt tot een indrukwekkende historische bridgetocht met meer dan vijfhonderd deelnemers in het historische hart van Schiedam. Door de jaren heen is het evenement steeds inclusiever geworden, waardoor het niet langer alleen de elite aantrekt.

Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

donderdag 05 september 2024 15:09

Medeorganisator Jaco van Beest benadrukt hoe het imago van bridge is veranderd: “Bridge heeft niet meer het stoffige imago dat het vroeger had”, zegt Van Beest lachend. Volgens de organisator wordt het publiek steeds breder. “Er komen van bouwvakkers tot bankdirecteuren.”

Het toernooi vindt plaats op verschillende historische plekken in de binnenstad van Schiedam. “We verzamelen in de Grote Kerk, spelen in de molens, een fluisterboot en in het Jenevermuseum”, legt Van Beest uit. Hij voegt toe dat het belangrijk is dat de locaties toegankelijk zijn, omdat sommige deelnemers slecht ter been zijn. Ook zijn er op de route meerdere cafés waar de spelers terecht kunnen voor een hapje en een drankje.

Van Beest merkt op dat bridge een spel is dat je op elk moment kunt spelen, maar dat deze unieke setting helpt om bridgers van alle niveaus naar Schiedam te lokken. “Aan het einde van de dag kunnen de felbegeerde winnaars van het toernooi zelfs een prijs winnen, zoals een jeneverproeverij of cadeaubonnen.” Maar het belangrijkste vindt de organisatie dat het een gezellige middag wordt in Schiedam.

Bron: Martin van Leeuwen
Bron: Martin van Leeuwen