advertentie
  • wonen
  • Schiedam

Kan het nog smaller? Ooit een muur, nu een Schiedams woonhuis

Tussen de grote historische panden in de Vlaardingerstraat in Schiedam is een wel heel smalle woning te vinden. Het jonge stel dat de woning op nummer 15-A heeft gekocht, gaat wonen op een plek waar eerst niets was. Bijzonder aan de woning is dat deze smaller is dan een auto lang is.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

donderdag 05 september 2024 16:34

"Toen de kopers de woning zagen, zagen ze zichzelf hier meteen al wonen", vertelt makelaar Enes Konya. "We hebben vooral veel jongeren en alleenstaanden over de vloer gehad." Daarmee zie je volgens hem dat de vraag naar woningen nog steeds hoog is. Daar probeert de makelaar op in te spelen door het opzetten van dit soort projecten.

Konya vertelt dat de woning, met een oppervlakte van 59 vierkante meter, van alle gemakken is voorzien. Daarbij is er volgens hem veel mogelijk. "Het is wel smal, maar als je het efficiënt indeelt, kun je er best iets leuks van maken."

Volgens de Historische Vereniging Schiedam was er tot eind jaren ’90 niets anders dan een stenen muur. Een aantal jaar later vestigde een café zich in het pand. Het café bouwde uit tot aan het andere historische pand. De horecagelegenheid sloot naar schatting in 2018/2019. En nu kun je er dus wonen.

Andere projecten die de makelaar in de verkoop heeft of heeft gehad, zijn omgebouwde garageboxen en andere horecagelegenheden, zoals naast de smalle woning op nummer 17. "We proberen van bijzondere plekken, aan de hand van de wijziging van het bestemmingsplan, leuke projecten te creëren. We verkopen vaker woningen, maar dit maakt het net iets leuker."