advertentie
  • Schiedam
  • Vlaardingen
  • vervoer

Openbaar vervoer in Vlaardingen en Schiedam plat door staking RET

Reizigers in het openbaar vervoer in Vlaardingen en Schiedam moeten dinsdag 10 september rekening houden met ernstige verstoringen. Het RET-personeel staakt. De staking is onderdeel van een actie in meerdere steden in het land. Ook in de regio's Den Haag en Amsterdam wordt gestaakt.

Openbaar vervoer in Vlaardingen en Schiedam plat door staking RET
foto: Twee
redactie

door redactie

vrijdag 06 september 2024 14:47

Naar verwachting heeft de staking grote gevolgen voor reizigers in de regio Rotterdam. Tussen 04.00 en 08.00 uur rijden er geen bussen, metro's en trams van de RET. Vanaf ongeveer 08.30 uur zullen de eerste ritten weer beschikbaar zijn voor reizigers. Maar ook dan kan het nog enkele uren duren voordat alle bussen, metro's en trams weer volgens normale tijden rijden, meldt de RET.

De staking draait om het behoud van de huidige regeling voor zwaar werk in de cao. Door deze regeling kunnen werknemers tot drie jaar eerder stoppen met werken. De regeling loopt volgend jaar af. De RET wil dat de regeling behouden blijft. De staking moet volgens de vervoerder gezien worden als een oproep naar het kabinet.

Eenmalig

"We zijn zelf betrokken geweest bij de totstandkoming van de huidige regeling en delen daarom de wens om deze regeling voor de komende jaren fiscaal mogelijk te houden", vertelt een woordvoerder van de RET. "We hebben begrip, maar hopen echt dat het bij een eenmalige actie blijft, gezien de grote impact op onze reizigers. Het kabinet is nu aan zet."

De RET adviseert reizigers om de actuele reisinformatie in de gaten te houden via de website en app van de RET.