advertentie
  • Vlaardingen
  • maatschappij

Een bedrag van duizend euro en tweehonderd golfballen voor kinderboerderij

De stadsboerderij in Vlaardingen heeft het dit jaar niet gemakkelijk gehad. Holywood, de stadsboerderij die vooral draait op vrijwilligers, heeft begin dit jaar te maken gehad met meerdere inbraken. Vrijdag zorgde een donatie van duizend euro weer voor een lach op het gezicht.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

vrijdag 06 september 2024 16:40

Op Golfclub Broekpolder ontving vrijwilliger Solana van Randwijk uit handen van burgemeester Bert Wijbenga een cheque. “We willen dat bedrag gaan gebruiken voor nieuwe kippen en voor mindervalidetoiletten.” Ook zij kan de inbraken nog herinneren. “Gelukkig is het een beetje gezakt. We hebben de beveiliging aangescherpt en hebben aangifte bij de politie gedaan. We hopen natuurlijk dat het niet meer gebeurd.”

Niet alleen ontvangt Holywood de duizend euro. Golfclub Broekpolder verkoopt deze week ook golfballen, waarvan de opbrengst ook naar de stadsboerderij gaat. De burgemeester kocht deze vrijdag de eerste tweehonderd. De vraag die dan opdoet is: ‘wat moet iemand met zoveel ballen?’ “Die ballen koop ik niet voor mezelf”, antwoord de burgemeester lachend. “Maar ik heb wel vrienden die golfen en de ballen geef ik aan hen, met daarbij de boodschap dat het voor het goede doel is.”