advertentie
  • maatschappij
  • Schiedam
  • dieren

Kinderboerderij 'in recreatieoord bij Kethel' viert 65-jarig bestaan

Kinderboerderij 't Hoefblad in het Schiedamse Beatrixpark vierde vandaag het 65-jarig bestaan. "Vele blije kindergezichtjes vandaag, op een van de oudste kinderboerderijen van Nederland! Daar doen we het uiteindelijk voor en zijn we ook best een beetje trots op!" laat de Vereniging Vrienden Van .. weten op Facebook.

Kinderboerderij 'in recreatieoord bij Kethel' viert 65-jarig bestaan
Foto: Instagram/Kinderboerderij 't Hoefblad
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

zondag 08 september 2024 19:17

Recreatieoord bij Kethel

Aan de Kinderboerderij én het Beatrixpark (toen: 'recreatieoord bij Kethel') werden in mei 1959 nog druk gewerkt, blijkt uit een artikel van Trouw/De Rotterdammer, dat te vinden is in het Schiedamse Gemeentearchief.  'Het fraai gelegen gebied zal dit seizoen weer volop gelegenheid beiden aan ontspanning', schrijft de krant. De toen nog naamloze kinderboerderij was een geschenk van de Schiedamse Gemeenschap áán de Schiedamse gemeenschap. 'De boerderij wordt reeds bevolkt door herten, binnenkort zullen er ook eenden worden aangevoerd en er komt zelfs een complete volière'.

Rietdekkers legden er de laatste hand aan het dak van de dierenverblijven. 'Het is verheugend te constateren dat in het nieuwe, moderne recreatieoord van Schiedam een oude dakdekking in ere wordt gehouden', vindt de krant. 

Kinderen konden zich vandaag laten schminken, er was een speurtocht en een springkussen en je kon er knutselen. De kinderboerderij wordt tegenwoordig beheerd door Irado, in opdracht van de gemeente Schiedam.