advertentie
  • sport en bewegen
  • Vlaardingen

Negende editie mudrun: 'De Vlaardingse modder klopt wel'

Drekliefhebbers doken zondag 8 september de modder in tijdens de negende editie van de Mud- & Obstaclerun Vlaardingen: een route van vijf of tien kilometer vol blubber en obstakels. Hans van der Have, organisator en eigenaar Adventure Vlaardingen, kijkt terug op een geslaagde editie.

Julian Jansen

door Julian Jansen

maandag 09 september 2024 17:13

“We hebben zelf géén obstakels gehad, dus dat betekent een mooie dag”, aldus Van der Have. Om 13.00 doken 350 deelnemers in een middag vol drab, sloten en hindernissen. Van Der Have: "Die Vlaardingse modder klopt wel."

Hij werkte dagenlang aan een geschikte route. “De uitdaging voor onze bouwploeg zit in het maatwerk van het parcours. Er moet een variatie zijn voor mensen met en zonder ervaring”, aldus de modderfanaat. Samen met 70 andere werknemers zorgde Van der Have ervoor dat de dag vlekkeloos verliep. Ondanks de risico’s is iedereen er zonder kleerscheuren vanaf gekomen.

Wethouder de modder in

Wethouder Bart Bikkers gaf het startschot voor het modderparcours. Hans geeft aan dat Bikkers heeft toegezegd volgend jaar zelf met zijn poten in de klei te staan. Dit zal de tiende editie worden.

Negende editie mudrun: 'De Vlaardingse modder klopt wel'
Foto: Twee