advertentie
  • maatschappij
  • Vlaardingen

Eindelijk echt uitslapen: na 109 jaar stopt Vlaardings familiebedrijf

Na vier generaties komt er een eind aan de bekende beddenspeciaalzaak aan de Gedempte Biersloot in Vlaardingen. Wat begon als een klein behangwinkeltje groeide in de laatste tien jaar uit tot de zaak zoals die nu is. John van Heusden (65) sluit in december, na veertig jaar zelf verantwoordelijk te zijn geweest, de deuren. “Zes dagen in de week werken, op mijn leeftijd, is best veel.”

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

dinsdag 10 september 2024 17:27

Sinds 1915 is Van Heusden een gevestigde naam in Vlaardingen. Het begon met een klein behangwinkeltje, waar later een timmerwerkplaats bij kwam. In de jaren daarna hebben ze een babywinkel erbij gehad en is het nog een meubelgigant geweest.

Op dit moment zijn de werkdagen nog als alle andere. Het enige verschil: mensen die extra binnenkomen om even gedag te zeggen. “We zijn de laatste jaren toch best een begrip in de stad geworden,” vertelt John van Heusden, eigenaar van de zaak in het centrum van Vlaardingen. “Heel veel mensen hebben mij nog bedankt en gezegd dat ze de winkel toch wel gaan missen.”

De afgelopen 24 jaar is Ron de Blois (64) werkzaam geweest in de winkel. Ook hij wordt langzaam ouder en merkt dat het zware werk, zoals bezorgen en het in elkaar zetten van bedden, steeds moeizamer gaat. “Wat ik het meest ga missen, is het contact met de klanten. We kennen iedereen. En ook als je op straat loopt, word je nog wel eens herkend.”

Als eind dit jaar de deur voor het laatst door John op slot wordt gedaan, doet hij dat met een dubbel gevoel. “Je doet wel een familietraditie op slot na 109 jaar. Maar op een gegeven moment moet je een keuze maken. Daarna heel rustig aan, voorlopig.”