advertentie
  • politiek
  • Vlaardingen

Wijbenga halverwege eerste burgemeestersperiode: ‘Ben pas tevreden als geweld stopt’

Bert Wijbenga is drie jaar burgemeester van Vlaardingen: halverwege zijn eerste termijn van zes jaar. Heeft hij het nog naar zijn zin? Wat waren de hoogte- en dieptepunten? En hoe komt het dat de koning twee (!) keer is langsgekomen? Wijbenga blikt terug op zijn eerste drie jaar in Vlaardingen.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

woensdag 11 september 2024 13:04

“Ik was eigenlijk verrast dat het al drie jaar is”, vertelt Wijbenga. “Ik ben zo lekker bezig, we genieten er van.” Wijbenga kijkt gelukkig terug op de eerste drie jaar in de Haringstad. “Het feestjaar 2023 was één groot hoogtepunt. We zitten in een positieve flow. Nu moeten we plannen uitvoeren, tempo maken! Want Vlaardingers willen het ook zien. Zien dat de stad beter wordt.”

Wijbenga heeft met enkele dossiers flink in de maag gezeten. “Het ergste vind ik de excessen in onveiligheid en criminaliteit. Het pleegmeisje, de overleden loodgieter: op die narigheid moet ik een stevig antwoord geven. Ik ben pas tevreden als het geweld stopt.” Twee mocht geen inhoudelijke vragen stellen over de situatie rondom het Vlaardingse pleegmeisje en loodgieter Ron van Uffelen.

‘Groeit in zijn rol’

Er klinken positieve geluiden over Wijbenga uit verschillende hoeken. “We moeten heel blij met hem zijn”, aldus raadslid Frans Hoogendijk, fractievoorzitter van ONS.Vlaardingen, de grootste oppositiepartij in Vlaardingen. “Hij is aan het groeien in zijn rol.” Ook Jan Anderson, van het gelijknamige streekmuseum, is te spreken over Wijbenga. “Hij doet het goed. Het is hem gelukt Vlaardingen weer leven in te blazen. Ik hoop dat hij na deze drie jaar nog zes jaar onze burgervader zal zijn.”

Wijbenga zelf wil nog niks kwijt over een eventuele tweede termijn in Vlaardingen. Naar eigen zeggen is hij te druk met alles wat er in de stad speelt. “We gaan gewoon lekker door”, laat hij tot slot weten.