advertentie
  • sport en bewegen
  • Schiedam

Topsporters van de Special Olympics gehuldigd in Schiedam

Veel blije gezichten dinsdagmiddag in het Schiedamse stadskantoor. Daar werden de ruim veertig sporters die afgelopen juni meededen aan de Special Olympics in Tilburg en Breda gehuldigd.

redactie

door redactie

dinsdag 10 september 2024 19:44

De deelnemers uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis kregen een speciale onderscheiding voor het behalen van bronzen, zilveren en gouden medailles. “Ik vind het erg leuk en ben onwijs trots”, vertelt een van de deelnemers. Een andere deelnemer geeft aan stiekem wel een beetje zenuwachtig te zijn geweest.

Dat de sporters maar al te trots zijn, is dinsdagmiddag overduidelijk te merken. Een van hen geeft aan dat zij ook best wel wat meer aandacht mogen krijgen. “Ik wil de sporters van de Olympische Spelen in Parijs dan ook eens vragen om wat minder aan zichzelf te denken en meer naar ons te kijken.”

Drie maanden later

De Schiedamse wethouder Petra Zwang vertelt dat er vandaag alle reden is voor een feestje. Wel vond het feestje pas plaats drie maanden na het thuiskomen van de sporters. “Dat had alles te maken met de vakantie. Het feest is niet compleet als niet alle sporters aanwezig kunnen zijn.”