advertentie
  • Vlaardingen
  • vervoer

Stoplichten op de Pruissingel worden vervangen, bus rijdt tijdelijk om

De stoplichten op één van de kruisingen aan de Burgemeester Pruissingel in Vlaardingen worden vervangen. Dat meldt de gemeente Vlaardingen. Vanaf aanstaande vrijdag 13 september tot en met donderdag 3 oktober wordt gewerkt aan het kruispunt. Het gaat om de kruising van de Burgemeester Pruissingel met zowel de Billitonlaan als de Vondelstraat.

Stoplichten op de Pruissingel worden vervangen, bus rijdt tijdelijk om
Foto: Gemeente Vlaardingen
redactie

door redactie

woensdag 11 september 2024 10:47

In de weken van de werkzaamheden wordt een gedeelte van de Vondelstraat afgesloten. Daardoor is het niet mogelijk om vanaf het kruispunt af te slaan richting de Vondelstraat. Het verkeer wordt omgeleid via het naastgelegen kruispunt richting de Van der Driftstraat.

Ook de bus op lijn 56 rijdt tijdelijk deze route. De bushalte Vondelstraat richting Holy-Noord vervalt door de werkzaamheden. De bus stopt in deze periode wel extra op de Burgemeester Pruissingel.

Met de vervanging van de stoplichten belooft de gemeente Vlaardingen dat de doorstroming verbeterd wordt. Bij drukte blijven stoplichten bijvoorbeeld langer op groen. Ook belooft de gemeente dat fietsers meer voordeel hebben als het regent.