advertentie
  • Vlaardingen
  • Schiedam
  • weer

Zwaarste protocol na extreme regenval: extra waterberging en noodpomp ingezet

De regenval van de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 september heeft gezorgd voor hoogwater in het Delflandgebied, waar ook Vlaardingen en Schiedam onder vallen. Dat meldt het Hoogheemraadschap van Delfland, verantwoordelijk voor het water in het gebied. Het waterschap heeft besloten om maatregelen te treffen.

Zwaarste protocol na extreme regenval: extra waterberging en noodpomp ingezet
Foto: Hoogheemraadschap Delfland
Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

woensdag 11 september 2024 12:26

Op sommige plaatsen viel vannacht meer dan vijftig millimeter regen. Onder andere is er in de Hooipolder bij Den Hoorn een noodpomp ingezet, ook is er bij De Lier een extra waterberging in gebruik genomen.

Volgens het Hoogheemraadschap van Delfland is de regenval van afgelopen nacht pas het begin van nog veel meer aankomende neerslag. De verwachting is dat er in de komende 48 uur nog tussen 75 en 100 millimeter neerslag gaat vallen.

Zwaarste protocol

Neerslagprotocol C is ingegaan. Het is het zwaarste protocol dat Hoogheemraadschap Delfland in zijn arsenaal heeft om zware regenval te bestrijden. Het waterpeil wordt in alle polders sterk verlaagd. Dit moet ervoor zorgen dat de aankomende neerslag opgevangen kan worden.