advertentie
  • sport en bewegen
  • Vlaardingen

Polderpoort vreest plannen voor atletiekbaan: ‘Een zwembad? Dat zou gek zijn’

De gemeenteraad van Vlaardingen neemt donderdag 12 september het besluit of er 300.000 euro beschikbaar wordt gesteld voor onderzoek naar een nieuw zwembad en atletiekbaan. Olaf Hanno, directeur van Sportcentrum Polderpoort, volgt de ontwikkelingen aandachtig. “We zijn niet negatief, maar wij moeten niet met de gebakken peren zitten aan het einde van het verhaal.”

Foto: Twee
Foto: Twee
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

woensdag 11 september 2024 15:47

Een lege ‘achtertuin’ is volgens Hanno het absolute doemscenario voor de Polderpoort. “Dat zou niet volgens de afspraken zijn uit 2011. Toen is gezegd: ‘houd je aan de afspraken en er komt een grote huurder bij’. Die grote huurder is AV Fortuna. Wij houden ons aan de afspraken, maar nu wordt onderzocht of de gemeente een grote huurder bij ons weg gaat halen.” Volgens Hanno zou dat funest zijn voor de Polderpoort en haar veertig medewerkers.

Maar wat als er een zwembad in de achtertuin voor in de plaats komt? “Dat zou heel gek zijn”, antwoordt Hanno. “Wij zijn afgelopen vijf jaar bezig geweest om een extra hal te bouwen aan de achterkant van ons gebouw, maar we hebben twee keer negatief advies gekregen. Volgens de gemeente zou het te druk worden, want ze willen de Watersportweg verkeersluw maken.” Hanno vindt het daarom enorm vreemd als een zwembad achter de Polderpoort wél zou kunnen.

‘Niet volgens de afspraak’

En dan is nog altijd de vraag wie de ‘exploitatie’ van het zwembad gaat regelen, met andere woorden: wie beheert het zwembad en wie schenkt de drankjes in? “Als wij dat mogen doen zijn wij natuurlijk één en al oor”, vertelt Hanno. “Maar als een andere partij dat gaat doen ben ik zeker niet blij. Optisport of Sportfondsen doet bij meerdere zwembaden de exploitatie, en zelf de horeca. In dat geval krijgen we niet de mogelijkheid om te ondernemen.”

De Polderpoort is in 2006 gebouwd. “Het doel was: één hub met één horecalocatie. En dat was ook de afspraak”, vertelt Hanno. “Wij hebben aanzienlijk water bij de wijn moeten doen. Ik wil constructief met de gemeente praten en een positieve rol spelen. Maar een zwembad in onze achtertuin met een andere partij die andere exploitatie doet? Dat strookt niet met de eerdere afspraken die we met de gemeente hebben gemaakt.”

Als het geld door de gemeenteraad beschikbaar wordt gesteld, zal onderzoek worden gedaan naar vier varianten voor een nieuw zwembad en een nieuwe atletiekbaan. Dat onderzoek zal over een jaar zijn afgerond. “Ik ben nieuwsgierig en ik volg het aandachtig”, zegt Hanno tot slot.