advertentie
  • maatschappij
  • Vlaardingen

Zonnehuis in Vlaardingen straalt regenboogkleuren uit tijdens opening Roze Café

Drieën-Huysen, een vestiging van de Zonnehuisgroep in Vlaardingen, kleurde roze tijdens de feestelijke opening van het Roze Café op woensdag 11 september. De middag trok veel bezoekers, dragqueen Ashley Knight gaf een optreden. Onder de aanwezigen bevonden zich ook VVD-Kamerlid Jacqueline van der Hil en Liane den Haan, bestuurslid van de Zonnehuisgroep.

redactie

door redactie

woensdag 11 september 2024 18:47

Hoewel veel bezoekers de middag spannend vonden, benadrukte Eveline van de Putte, die een boek schreef over roze ouderen, het belang van het bespreken van lhbti+-thema’s op latere leeftijd. VVD-Kamerlid Van der Hil voegde hieraan toe dat het fantastisch is dat Vlaardingen eindelijk weer een Roze Café heeft.

Dick Otto van Stichting Humanitas Rotterdam onderstreept het belang van deze bijeenkomsten. “Je kan tegenwoordig niet meer samen over straat.” Hij hoopt dat zulke initiatieven mensen aan het denken zetten. Een trouwe bezoeker sprak de wens uit dat dit soort evenementen bijdragen aan het idee dat iedereen zichzelf kan zijn. “Het maakt niet uit wie of wat je bent, iedereen is welkom.”

Het café is georganiseerd in samenwerking met Regenboogstad Vlaardingen. Elke tweede donderdag van de maand zal de Zonnehuisgroep het Roze Café openen voor belangstellenden.