advertentie
  • sport en bewegen
  • Vlaardingen

Dubbel feest voor SC Twist: nieuwe kantine en onderscheiding voor voorzitter

Nadat in juni van dit jaar de nieuwe sporthal in de Vlaardingse Westwijk werd geopend, was het afgelopen weekend opnieuw feest bij korfbalvereniging SC Twist. Zaterdag 7 september werd namelijk de nieuwe kantine geopend. Voor de voorzitter, Jan Kees Boot, was het dubbel feest. Hij kreeg tegelijkertijd een speciale onderscheiding.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

donderdag 12 september 2024 13:43

Als blijk van waardering voor personen die zich uitzonderlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor Vlaardingen, kent de stad drie formele onderscheidingen. Deze worden uitgereikt met een bijbehorende oorkonde. De drie onderscheidingen die hieronder vallen zijn de Stadspenning, het Ketelbinkie-lintje en de Dirk de Derdespeld.

De Dirk de Derdespeld, ook bekend als de Vlaardingse Stadsspeld, is een eerbetoon bedoeld voor Vlaardingers die zich op een bijzondere en meer dan gebruikelijke wijze hebben ingezet voor verenigingen, instellingen of personen binnen de stad. Deze speld werd dit keer uitgereikt aan voorzitter Jan Kees Boot.

“Dat ik deze onderscheiding heb gekregen, komt doordat ik me al zo lang inzet voor de vereniging. Ik steek er veel tijd in, maar dat doe je gewoon als je iets leuk vindt. Door de inspanningen in het hele traject vonden ze dat ik een prijs had verdiend”, vertelt Jan Kees.

Hij ontving de onderscheiding vanwege zijn betrokkenheid op meerdere vlakken. Tien jaar geleden speelde hij een grote rol bij de fusie van drie clubs. Daarnaast heeft hij zich hard gemaakt voor de totstandkoming van een nieuwe sporthal in de Westwijk. “Ik ben er best trots op. Zonder de steun en hulp van de  mensen om mij heen, was dit nooit gelukt.”