advertentie
  • kunst en cultuur
  • Schiedam

Verdubbeling van aanvragen voor viering 750 jaar stadsrechten in Schiedam

De viering van 750 jaar stadsrechten voor Schiedam krijgt steeds meer aandacht onder de inwoners. Dat blijkt uit de bijna verdubbeling van het aantal aanvragen voor initiatieven. In de tweede ronde zijn er maar liefst 70 aanvragen binnengekomen, vergeleken met 37 in de eerste ronde.

Verdubbeling van aanvragen voor viering 750 jaar stadsrechten in Schiedam
Foto: Twee
Tjerk van der Ende

door Tjerk van der Ende

donderdag 12 september 2024 15:01

Wethouder Anouschka Biekman is trots. “Het jubileum lijkt nu helemaal tot in de haarvaten van de stad te zijn doorgedrongen.” De aanvragen komen uit alle wijken van Schiedam en zijn afkomstig van een diverse groep, meldt de Stichting Schiedam viert 750. “Het zijn niet alleen de ‘usual suspects’ maar ook het MKB en individuele inwoners die deze ronde met originele plannen komen”, voegt Anke Bodewes, voorzitter van Stichting Schiedam viert 750, toe.

Stichting Schiedam viert 750 zal de ingediende plannen beoordelen en selecteren welke initiatieven kunnen worden opgenomen in het programma. De totale aanvragen uit deze ronde bedragen meer dan 1,6 miljoen euro, wat betekent dat niet alle voorstellen gehonoreerd kunnen worden.

Muziek, foto's en boek

Bij de eerste aanvraagronde werd in totaal bijna een half miljoen euro uitgedeeld aan 21 projecten. Die projecten variëren. Zo is er geld gereserveerd voor een groot muziekevenement. Ook voor een fotografieproject en een roman is geld uitgetrokken.

De derde en laatste aanvraagronde opent op 11 november 2024. De festiviteiten zullen uiteindelijk plaatsvinden van 18 maart tot eind september 2025.